Waarom heeft CF andere prijzen?


Waarom liggen de prijzen bij CrossFit anders dan een gemiddelde sportschool?

✅Bij een ‘regulier fitnesscentrum’ betaal je om te trainen, bij CrossFit betaal je om getraint te worden. 

✅Bij een ‘regulier fitnesscentrum’ betaal je om hun apparaten te mogen gebruiken, bij CrossFit zorgen de coaches iedere dag voor een uitdagende en gevarieerde workout. 

✅Bij CrossFit ben je geen nummer maar ben je deel van een hechte groep mensen die elkaar motiveert.

✅De groepen zijn klein en daardoor is de persoonlijke begeleiding intensief.

✅De coaches van CrossFit Velsen zijn allemaal gediplomeerd en/of gecertificeerd en helpen je opweg naar jouw doelen! Je betaalt dus niet alleen “om een workout te doen”. We kunnen zo nog wel even doorgaan, maar eigenlijk moet je het gewoon zelf meemaken. 

Interesse? Vraag via de website een gratis proefles aan en ervaar CrossFit!

De voordelen van CrossFit

✅Iedereen kan meedoen!                              

De meeste CrossFit-trainingen zijn ook geschikt voor newbies voor alle leeftijden. Niemand in een CrossFit-les zit op hetzelfde niveau en toch doet iedereen dezelfde oefeningen. Dat komt omdat je iedere oefeningen op meerdere manieren kunt uitvoeren. Zo kun je een eigen gewicht kiezen voor je kettlebell en is een pull-up nog niet aan jouw besteed, dan kun je hem uitvoeren met een weerstandselastiek.

✅Nieuwe uitdagingen

In tegenstelling tot de sportschool, is CrossFit totaal niet routinematig en is elke les weer een totaal nieuwe uitdaging. Je hebt hierdoor nooit het idee dat je weer hetzelfde aan het doen bent als de week ervoor. De oefeningen wisselen namelijk per dag zodat je lichaam constant uitgedaagd wordt en de verveling niet toe zal slaan.

✅Nieuwe mentale en fysieke grenzen.

Al vanaf de eerste les merk je dat de grenzen die in je hoofd hebt bedacht totaal niet overeenkomen met de praktijk. CrossFit zal je pushen om verder te gaan en niet op te geven wanneer het even zwaar wordt. Tijdens een workout zoek je namelijk grenzen op. Je gaat zodoende altijd naar huis met het gevoel dat je écht wat hebt gedaan (en bereikt). Dit zal ook te merken zijn aan je conditie die door de hoge intensiteit aanzienlijk toeneemt.

✅Je lichaam verandert 

CrossFit is anders is dan de sportschool, wat je dat ook aan je lichaam terug zult voelen en zien. Je wordt leniger, atletischer en vele malen sterker dan voorheen. Je gaat een sterkere core ontwikkelen en je spieren leren eindelijk samenwerken doordat de oefeningen zowel zwaar als functioneel zijn. De nadruk ligt immers op trainen met compound of bodyweight oefeningen.  Een handstand push-up is namelijk heel iets anders dan een standing dumbell press met hetzelfde gewicht. En dat verschil merk je meteen.

✅Sociale omgeving

Waar je in de sportschool het liefst niemand tegenkomt en met je oordopjes in traint, zodat je vooral geen contact hoeft te maken met anderen, is de CrossFit box echt een plek waar je ook voor gezelligheid terecht kunt. Je ontmoet elke WOD weer nieuwe mensen en legt gemakkelijk connecties die ook buiten de box kunnen voortzetten. Zelfs met de trainers bouw je snel een band op door de regelmaat waarmee je ze spreekt en de persoonlijke manier van lesgeven. Het Stockholm Syndroom is al snel van toepassing tijdens en na een zware workout.

✅Meer doen in minder tijd

Als je bij de sportschool een 5 á 6-daags split schema gewend bent, dan zul je merken dat je met CrossFit minder tijd kwijt bent voor het hetzelfde resultaat. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een 6-daags split schema inruilen voor 3 á 4 CrossFit sessies per week. Je lichaam moet namelijk ook herstellen, wat iets is waar je veel over zult leren tijdens trainingen.

✅Progressief trainen 

CrossFit draait om progressief trainen, of in andere woorden: beter presteren dan de keren ervoor. Middels een app heb je de mogelijkheid om te loggen en weet je altijd op basis van data waar je staat en waar je heen moet. Je kunt jouw tijden, hoeveelheid gewicht en repetities vergelijken met vorige sessies of die van mede CrossFitters, waardoor een groot competitief element ontstaat. Erg motiverend natuurlijk, strijden tegen jezelf en anderen.

✅Meer eten

Uiteraard heeft dat intensieve trainen ook invloed op je energieverbruik. Je verbrandt aanzienlijk meer tijdens een CrossFit workout dan tijdens een gemiddelde sportschool sessie. Je zult hierdoor meer kunnen eten zonder in gewicht aan te komen. En dat zal een knorrende maag je goed duidelijk maken na de WOD. Zo kan CrossFit ook voor de mannen die juist een kleine eetlust hebben en moeite hebben om genoeg te eten een effectief middel zijn om meer te eten.

✅Nooit meer leg day

Een leg day skippen is bij CrossFit onmogelijk; die zijn er namelijk niet. De meeste workouts zijn full-body waardoor je altijd wel de benen en/of andere spiergroepen meepakt. Zo train je automatisch voor een gebalanceerd lichaam, waarbij jouw krachtverdeling en optische verhoudingen beter zullen kloppen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *